Jdi na obsah Jdi na menu
 


AMK Čakovice speedway

Příspěvky

Soupiska jezdců jezdících za AMK Čakovice speedway v letech 1989-1994

17. 3. 1997

Jezdci ploché dráhy Amk Čakovice Jan Boháč,Jiří Petrásek,Stanislav Klenovec,Jan Klauz,Václav Verner,Ladislav Hudák,Ladislav Černý.Čakovice speedway team Václav Verner,Jan Boháč,Jan Hruška,Jiří Petrásek,Václav Matuna,Václav Sedláček,Stanislav Holý,Ladislav Hudák, Ladislav Jindra,Roman Štefan,Radek Štefan,Milan Černý,Pepa Černý, Ladislav Černý,Jiří Staněk,Jan Štěpánek,Jaroslav Pták,Jan Klauz,Jiří Fabyán, Petr Rožek,Štěpán Škorpil,Jiří Šťovíček,Josef Krejča,Stanislav Klenovec,Libor Vondra,Martin Kurz,Kalenda, Tomáš Parchantek,Tomáš Lettl,Jaroslav ?,Martin ?,Jiří Bradna,Horvát Janyga a hostující Jaromír Hanuš (CHabařovice),Jaroslav Petrák(ZP Pardubice),Martin Paták,David Suchan,Zbyněk Krejča(všichni RH Praha).  Na travnaté ploché dráze ve Kbelích Daniel Boháč (RH Praha a Slaný).
 
Celý příspěvek | Rubrika: AMK Čakovice speedway | Fotografie: A.M.K. Čakovice speedway | Komentářů: 4

Historie AMK Čakovice

9. 11. 1996

Plochá dráha se zde jezdila od roku 1971,kdy plošináři z žižkovského klubu po zatravnění hřiště na Žižkově přišli i o ovál na Spořilově a neměli kde jezdit. V Čakovicích na stadionu Avie se ale nedohodli s fotbalisty na posunutí hřiště, a tak měla dráha atypický tvar zatáček, kde na jedné straně byl ostřejší výjezd a nájezd. Také byla úzká, proto se o ní mluvilo jako o technické dráze. Měla načervenalý povrch, proklínaný závodníky, neboť na motorech spolu s ricínovým olejem vytvářel těžce odstranitelnou vrstvu. Čakovičtí organizovali běžně přes deset závodů ročně, hlavně klubové či juniorské. Pravidelně se zůčastňovali 2.ligy,1.ligy.MČR dvojic,Přeboru MČR,Přeboru juniorů,dlouhé,travnaté i ledové dráhy. Také měli široké jezdecké zázemí a tradiční sponzory, jako Avia, cukrovar nebo ZPA. Vše skončilo zánikem dráhy a klubu v polovině 90. let. Konec klubu je dodnes zahalen spekulacemi  o domluvě soudruhů z RH a bafuňářu AMK. zdroj:www.speedwayfakta.cz a vlastní paměť.
 
Celý příspěvek | Rubrika: AMK Čakovice speedway | Fotografie: A.M.K. Čakovice speedway | Komentářů: 0

Jezdci AMK Čakovice do roku 1989

10. 11. 1994

Obrazek Bartoněk, Bursík Miroslav, Ciklauri, Černý Míla, Černý Ladislav, Filip Josef, Fabián Miloš, Gresser Bohumil, Hudák Ladislav, Hráský Josef, Holý Stanislav, Klenovec Stanislav, Krejča Josef, Krejčí Michal, Lid Josef, Matuna Václav, Mrňa Pavel, Nejedlý Vlastimil, Štefan Roman, Šnýdr Milan,  Bělohlávek Miroslav, Urban Stanislav, Vandírek Petr, Vacek Petr, Vašíček, určitě jich bylo mnohem více,tak se je snad podaří doplnit.

 
Celý příspěvek | Rubrika: AMK Čakovice speedway | Komentářů: 2

Historie před vznikem AMK Čakovice

10. 11. 1991

V roce 1965 vznikl na Žižkově Viktoria Speedway Club Praha,pod vedením Jana Lucáka a s jezdci Antonín Kasper, František Ledecký, Řípa, Miloslav Wágner, Petr Hanuš, Zdeněk Kovář, Václav  Verner, Míla Verner, Bartoňěk a Zdeněk Meister. Po zatravnění,se podařilo sehnat plac na Spořilově a od roku 1967 se jezdilo zde.Jezdcům se podařilo vyhrát POHÁR SVĚTA MOTORÚ. Kasper obhájil titul vícemistra ČSSR.Po neschodách se od roku 1969 na Spořilově nejezdilo,trénovat museli jezdci VSC ve Slaném a Mšeně. Za VSC startovali i Míla Černý,Stanislav Klenovec a Šilha.
 
Celý příspěvek | Rubrika: AMK Čakovice speedway | Komentářů: 0

Traťové rekordy dráhy v Čakovicích

11. 11. 1990

Jako první nastavil traťový rekord 24.3.1973 Míla Verner-1:13.2,který vyrdržel dosti dlouho.Dne 18.4.1982 jej překonal jeho synovec Venca Verner-1:13.0 . Dne 21.5.1983 jej překonal Petr Vandírek(který v roce 1979 v Čakovicích začínal)-1:12.1 . Dne 10.10.1987 vylepšuje čas Zdenda Schneiderwind na 1:11.1 . Dne 13.9.1989 jej překonal Pavel Karnas -1:11.0 . Ale posledním kdo pokořil Čakovický rekord se stal 14.10.1989 Bořík Hádek -1:10.9 .